Bijna een jaar geleden begon de oorlog in Oekraïne. Sindsdien zijn er miljoenen mensen op de vlucht geslagen, naar omringende regio’s en verder. Met hulp van veel vrijwilligers en organisaties bouwen de vluchtelingen hun leven tijdelijk elders op, ook bij ons in Flevoland. Ondertussen gaan er transporten met goederen, zoals dekens, kleding, medicijnen en voedsel naar Maramures in Roemenië en Oekraïne. Om dit te kunnen blijven doen is het Flevolandse noodfonds nogmaals aangevuld met 500.000 euro.

Met dit bedrag kunnen initiatieven worden betaald, die ervoor zorgen dan de Oekraïense vluchtelingen in Flevoland kunnen meedoen aan de maatschappij. Denk aan taallessen, culturele- en sportactiviteiten en scholing. Daarnaast worden er nog steeds noodhulptransporten naar de regio van Oekraïne georganiseerd, om de mensen in het oorlogsgebied te helpen. Die hebben het nu erg zwaar, vanwege de aanhoudende oorlog, schaarste en winterse omstandigheden.

Hulpgoederen

Het noodfonds wordt ingezet voor transporten met hulpgoederen, zoals dekens, kleding, medicijnen en (houdbaar) voedsel. Die hulpgoederen gaan naar Oekraïense vluchtelingen die huis en haard hebben verlaten en in omringende regio’s worden opgevangen. Daarnaast is een deel beschikbaar voor de initiatieven in Flevoland waarvoor subsidie wordt aangevraagd.

Subsidie voor lokale activiteiten

Er zijn het afgelopen jaar al veel aanvragen ingediend voor gezamenlijke activiteiten voor Oekraïense vluchtelingen. Denk aan Oekraïense bijeenkomsten, sportactiviteiten, taalcursussen en kookavonden. Met als doel de Oekraïense vluchtelingen helpen hun leven op te bouwen en wat afleiding te geven.

Subsidie aanvragen

De subsidie is aan te vragen via deze website. Het minimale bedrag dat wordt toegekend is € 500 en het maximale bedrag € 25.000. De overige voorwaarden staan ook op de website vermeld.

Ook helpen? Neem Contact op!

Hulpacties in Flevoland

Flevoland helpt Oekraïne is een initiatief van Flever, Provincie Flevoland en Horizon

Skip to content