Woensdag 1 maart van 19.30 – 21.00 uur (inloop 19.00 uur) organiseert het Meldpunt Flevoland helpt Oekraïne een netwerkbijeenkomst op het Provinciehuis in Lelystad. Alle organisaties, verenigingen en bedrijven die een bijdrage willen leveren (in welke vorm dan ook) aan een transport met noodhulp voor Oekraïense vluchtelingen zijn van harte welkom.

Veel Flevolanders hebben zich de afgelopen tijd al ingezet voor Oekraïense vluchtelingen en er zijn meerdere transporten georganiseerd. Deze waardevolle kennis en ervaring willen we behouden, uitwisselen en krachten bundelen.

Hulp blijf nodig

Bijna een jaar geleden begon de oorlog in Oekraïne. Sindsdien zijn er miljoenen mensen op de vlucht geslagen. Naar omringende regio’s en verder, zoals Nederland en Flevoland. Zij hebben huis en haard achtergelaten om zichzelf en vaak ook hun gezinsleden in veiligheid te brengen. Omdat niet duidelijk is hoelang de situatie duurt, bouwen zij hun leven tijdelijk elders op. Met hulp van talrijke vrijwilligers en andere betrokkenen lukt het velen van hen om door te gaan. Ondertussen gaan er transporten met goederen, zoals dekens, kleding, medicijnen en voedsel naar (de regio rond) Oekraïne. Deze hulp blijft nodig!

Meer informatie en aanmelden

Wilt u deelnemen aan de bijeenkomst dan moet u zich aanmelden. Dat kan t/m 24 februari 2023, via deze link. Wilt u meer weten over de bijeenkomst? Neem contact op met Freerk Dijkstra van Flever, via f.dijkstra@flever.nl.

Ook helpen? Neem Contact op!

Hulpacties in Flevoland

Flevoland helpt Oekraïne is een initiatief van Flever, Provincie Flevoland en Horizon

Skip to content