Bent u een inwoner of een bedrijf in Flevoland? Of een kerk of een samenwerkingsverband dat Oekraïne wil helpen? U wilt gezamenlijk iets doen voor Oekraïense vluchtelingen, zoals een activiteit, een inzamelingsactie of andere hulp bieden? Denk aan een project als Summer School, taallessen, workshops, culturele of andere activiteiten. Dan heeft u wellicht recht op een subsidie van provincie Flevoland. Deze subsidie heet “Nadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen” en kan u helpen om uw activiteit of maatschappelijke initiatief uit te voeren.

De subsidie is via onderstaande link aan te vragen. Het minimale bedrag dat wordt toegekend is € 500 en het maximale bedrag is:

  • € 25.000 als de aanvrager een privaatrechtelijk rechtspersoon, publiekrechtelijk rechtspersoon of een kerk is;
  • € 50.000 als de aanvrager een privaatrechtelijk rechtspersoon is en de door deze rechtspersoon gevraagde subsidie betrekking heeft op professionele taallessen in de Nederlandse en/of Engelse taal.
  • € 5.000 als de aanvrager een samenwerkingsverband van burgers is.

Stapeling met subsidies afkomstig van andere subsidieregelingen is toegestaan.

De overige voorwaarden staan ook op deze website vermeld. Als u een volledige aanvraag heeft verzonden hebben we maximaal 4 weken nodig om uw aanvraag af te handelen.

Aanvragen subsidie

Ook helpen? Neem Contact op!

Flevoland helpt Oekraïne is een initiatief van Flever, Provincie Flevoland en Horizon

Skip to content