Bent u een stichting of een bedrijf in Flevoland? Of een kerk of een samenwerkingsverband dat Oekraïners wil helpen? Met een activiteit waarbij ontmoeting en verbinding centraal staat of wat de vluchtelingen op weg helpt in Flevoland, zoals Summer Scool, taallessen, workshops, culturele of andere activiteiten? Dan kunt u een subsidie van provincie Flevoland aanvragen. Deze subsidie heet “Nadere regels ondersteuning maatschappelijke initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen” en kan u helpen om uw activiteit of maatschappelijke initiatief uit te voeren.

Het afgelopen jaar zijn er in Flevoland verschillende activiteiten georganiseerd voor Oekraïense vluchtelingen die in Flevoland verblijven. Talrijke vrijwilligers en organisaties hebben zich ingezet om het verblijf in Flevoland zo prettig mogelijk te maken. Om de Oekraïners in Flevoland op weg te helpen en ontmoeting en verbinding te stimuleren. Maar ook om een stukje afleiding te bieden. Daarnaast zijn taallessen nodig om het vinden van betekenisvol werk makkelijker te maken. Omdat de oorlog nog steeds voortduurt en het onduidelijk is of en wanneer de Oekraïners terug kunnen naar hun thuisland, is het belangrijk om hier aandacht voor te houden. Om activiteiten te kunnen organiseren kan subsidie aangevraagd worden bij de provincie. Hiervoor gelden bepaalde voorwaarden.

Vraag subsidie aan

Het minimale bedrag dat wordt toegekend is € 500 en het maximale bedrag is € 25.000 wanneer de aanvrager een instelling of organisatie is en € 50.000 als het gaat om professionele taallessen in de Nederlandse en/of Engelse taal. De overige voorwaarden staan ook op de website vermeld: www.flevolandhelptoekraine.nl/subsidie.

Hulp nodig bij subsidieaanvraag

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie, neem dan contact met ons op. www.flevolandhelptoekraine.nl.

 

Ook helpen? Neem Contact op!

Hulpacties in Flevoland

Flevoland helpt Oekraïne is een initiatief van Flever, Provincie Flevoland en Horizon

Skip to content