Op 28 januari organiseerde stichting Lelystad Schoon een bijzondere zwerfafval-opruimactie: ruim 30 mensen hebben zwerfafval verwijderd in de wijde omgeving van de Oekraïne-opvanglocatie SGL. Bijzonder was dat bij deze actie ook ruim 15 Oekraïense vluchtelingen aansloten, die in de SGL verblijven.

Samen de stad een stukje schoner maken

Het zonnetje straalde, de sfeer was uitstekend en de opkomst groot. De taal was soms een klein obstakel, maar we hadden allemaal hetzelfde doel voor ogen: de stad een stukje schoner maken. En na ruim een uur hard werken hadden we samen een grote berg zwerfafval verzameld. Trots op het geweldige resultaat sloten we de actie af met een koek en wat drinken.

‘Wanneer gaan we dit weer doen’

Geslaagde ochtend

De grote vraag van de Oekraïners was: ‘wanneer gaan we dit weer doen?’ Over een nieuwe datum wordt nog nagedacht, maar we hebben de Oekraïense vluchtelingen wel alvast blij kunnen maken met een mooie sweater, jack en grijper en ring, dankzij subsidie van de provincie Flevoland. Zodat ze in de tussentijd ook zelf de omgeving van de SGL kunnen opruimen én kunnen aansluiten bij onze andere acties. We kijken allemaal terug op een slaagde en gezellige ochtend en we kijken uit naar de volgende keer, want die komt er zeker!

Ook helpen? Neem Contact op!

Hulpacties in Flevoland

Flevoland helpt Oekraïne is een initiatief van Flever, Provincie Flevoland en Horizon

Skip to content